A természetesség titkai

 

Nem csücsül a nyakadon, mégis káprázatossá tesz.

Nyakban nem ülhet, fülben nem fityeghet, ujjadon sem tündököl, szobád polcát nem díszíti és még csak tárolásra sem alkalmas. Nem is gasztronómia, mégis két kéz kavargatja, egy orr szagolgatja, míg meg nem születik a természeti csoda.

De tulajdonképpen nem is az a csoda, ami ott születik, hisz’ évezredes hagyomány. Csoda az, amilyen hatással van ránk, a bőrünkre, testünkre és lelkünkre. Mert ma is léteznek csodák. Aki nyitott szemmel és szívvel él, azt nem kerüli el a csoda manapság sem.

Ezek a növények, fák, virágok adta olajok, zsírok, viaszok, illóolajok felhasználásával készült szappanok, kozmetikumok. Reneszánszukat élik. Egyre több tudatos modern gondolkodó látja helyesen, hogy mi, emberek is a természet részei vagyunk, így legegyszerűbb és legcélravezetőbb módja a szépülésnek, ápolásnak, tisztálkodásnak, gyógyításnak, ha visszanyúlunk az ódon, poros, jól bevált növényi összetevőket tartalmazó receptekhez nem csak fizikai, de pszichés kérdésekben egyaránt. Nem könnyű feladat a városok szmogjában szocializálódott réteg figyelmét a természet iránt felkelteni, de mivel érdeklődés és nyitottság csillog a szemekben, nem lehetetlen!

Pontosan ez a gondolat, ami inspirált a Dianatura aromaterápiás natúr kozmetikumok megteremtésére. Dr. Takács-T. Diána vagyok: a gyógyszerészi kémia doktora, az aromaterápia elkötelezett híve, így nem meglepő az, hogy a Dianatura természetes termékekben csodálatos szimbiózisra talál a tudomány és az ősi orvoslás. Műhelyemben szakértelemmel és szenvedéllyel válogatott alapanyagokból készülnek a testápolók, dezodorok, fürdőbombák, szappanok, olajkeverékek, krémek és sok más. Attól lesznek igazán különlegesek, hogy a felhasznált (legszigorúbb követelményeknek megfelelő tisztaságú) illóolajoknak köszönhetően terápiás céllal is alkalmazhatók és egyénre szabhatók. Ugye, így már nincs is abban semmi meglepő, ha végül tényleg káprázatossá tesznek a Dianatura aromaterápiás natúr kozmetikumok? Mert az argánolaj, a sheavaj, a borágóolaj, a ligetszépeolaj, a mogyoróolaj, a sárgabarackmag olaj, a dióolaj, az olasz szalmagyopár, a balzsamosszuhar, a szantál, az szerecsendió, a kurkuma illóolaja – és még számtalan fajta – olyan változást hoznak felhasználója számára, ami életminőségének egyértelmű javulását okozza. Legyen szó száraz bőrről, zsíros bőrről, érett bőrről, ekcémáról, melankóliáról, sebkezelésről, visszérről, stresszről, álmatlanságról, aranyérről, allergiáról, impotenciáról, nőgyógyászati problémáról… valóban az élet bármely területén megoldást kínálnak az aromaterápiás készítmények. 

Olyan világban élünk, melyben a szintetikus termékek felé billen a mérleg nyelve (gyorsételek, poliészter ruhák, mesterséges színezékek, ízfokozók, étrend-kiegészítők, kőolajszármazékokból készült tisztálkodószerek, ápolók… és még sorolni lehetne). A mesterséges megoldás remek dolog ott, ahol helye van (pl.: műfog). De másutt nem. A tisztálkodásban, bőrápolásban, lélekápolásban a mesterséges csak problémák forrása (allergia, ekcéma, pszoriázis, száraz bőr, akne, felborult bélflóra, fejfájás, migrén, stb.). Szerencsére a természetes életmód kezd újra „divatba jönni”, s az emberekbe vetett hitem szárba szökken. Látják és értik, hogy amit mutatok nekik, az az ő életminőségük javulását szolgálja! Ez a történet nem rólam szól, én csak amolyan közvetítő vagyok: össze tudom hozni a találkozót Veled és a megfelelő natúr készítménnyel akkor, amikor a legnagyobb szükséged van rá – röviden ennyi terepautaként a küldetésem.

 

Please rate this